Időjárás

Brüsszel időjárása gyakran lehet esős, szürke és nyirkos.  Az évi átlagos csapadék mennyisége eléri a 820 milimétert.  Évente 200 napot esik az eső, ami több London és Párizs esős napjainál. Télen is sok csapadék hull és hideg van. A napi hőmérséklet ingadozás nem haladja meg a 9 fokot.

A post shared by OlieMur (@oliemur) on

Nyáron a hőmérséklet ritkán éri el a 30 fokot, de a páratartalom miatt többnek érződik. Nyáron is lehet csapadék, ezért erre nem árt felkészülni, ha ilyenkor utazunk Brüsszelbe. Állandó kellemes nyári melegre ne számítsunk.

Október után a hőmérséklet gyorsan leesik és a téli hónapok hidegek, esősek, de 15 fokos decemberi hőmérséklet sem ritka. Nem nagyon szokott hó esni, ha mégis, akkor gyorsan elolvad.

Tavasszal, áprilisban és májusban hull a legkevesebb csapadék Brüsszelben. Ilyenkor érdemes a városba látogatni, mert kevesebb a turista, viszont az idő már kellemes. A legmelegebb hónap az augusztus, míg a leghidegebb a január. Nyáron júliusban hull a legtöbb csapadék. Ősszel – szeptemberben és októberben – is érdemes Brüsszelbe utazni, például ilyenkor a múzeumok már nyugodtabbak és nem sok eső esik.

A post shared by visit brussels (@visitbrussels) on